Jobs at West 8

California licensed Landscape Architect

West 8 urban design & landscape architecture, established in 1987, is an international practice with offices in New York and Rotterdam. West 8 New York Inc. is seeking a full-time California licensed Landscape Architect to enforce our team.

Candidate Qualifications & Characteristics:

  • California licensed, Southern California and Northern California ASLA member
  • Permits/Visas to work in USA full time
  • Technical capability in CAD, Rhino and Adobe Creative Suite
  • Fluent in English – written and verbal
  • Team player that is excited to collaborate, but is also self-motivated and can work independently
  • Proactive, positive attitude, and able to work under fast-paced and changing conditions

Please send your CV and portfolio as a single PDF attachment no larger than 10MB to jobsNYC@west8.com. Be sure to clearly state your name and the position to which you are applying in the subject of your email.

added on: 18-05-2018

Front office medewerker (m/v)

West 8 wordt internationaal gezien als een toonaangevend ontwerpbureau op het gebied van stedenbouw, landschapsarchitectuur en infrastructuur. Op onze hoofdvestiging in het Rotterdamse Lloydkwartier werken zo’n 60 ontwerpers van verschillende nationaliteiten aan projecten over de hele wereld.

Per direct zoeken wij een flexibele en energieke parttime

Front office medewerker m/v

22,5 uur per week verdeeld over 4-5 dagen

Over de functie:
Als front office medewerker ben jij ons visitekaartje. Je heet onze gasten welkom en weet daarbij op ieders gezicht een lach te toveren. Je handelt inkomend telefoonverkeer af en zorgt dat elk gesprek bij de juiste persoon terechtkomt. Daarnaast verwerk je de inkomende email en post en zorg je dat de vergader- en ontvangstruimtes er netjes uitzien. Je ondersteunt het secretariaat daarnaast met voorkomende werkzaamheden, bijvoorbeeld het maken van afspraken of reserveringen.

Wij zoeken:
Een flexibele, representatieve, enthousiaste, klantvriendelijke collega met een zonnig humeur. Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels. Je woont in Rotterdam of de directe omgeving en bent beschikbaar voor 22,5 uur per week. Je bent flexibel in de verdeling van werkuren, dit gaat in overleg met je collega’s.

Wij bieden:
Een afwisselende functie in een internationale en creatieve omgeving. In eerste instantie een contract voor 6 maanden, waarbij we gezamenlijk streven naar een langdurige arbeidsovereenkomst. Je ontvangt een marktconform salaris. Tot slot bieden we je een mooie werkplek met uitzicht over de Rotterdamse haven.

Spreekt dit je aan?
Stuur dan uiterlijk 17 mei 2018 je CV en een korte motivatie naar Christian Dobrick: c.dobrick@west8.com. Ook voor meer informatie over de functie kun je een bericht naar dit emailadres sturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

added on: 02-05-2018

Bouwkundig Tekenaar / Assistent Ontwerper

Ter versterking van het ontwerpteam zoeken we een Bouwkundig Tekenaar / Assistent Ontwerper.

Functie-eisen:

  • Opleiding: HTS Bouwkunde / HBO Bouwkunde / Ing. Bouwkunde / Technisch Tekenaar
  • 3 jaar praktijkervaring
  • affiniteit met stedenbouw
  • Professionele vaardigheid met AutoCAD, aanvullende kennis van tekenprogramma's is welkom
  • Technische deskundigheid in het zelfstandig opzetten en beheren van CAD tekeningen
  • Accuraat en doortastend
  • Bij voorkeur Nederlandstalig

Belangrijkste competenties:

Je hebt veel belangstelling en gevoel voor bouw, techniek en exacte vakken.

Je kan goed zowel zelfstandig als in teamverband werken; je bent communicatief, creatief en inventief. 

Ervaring met projecten in uitvoering binnen Nederland is een pré. 

West 8 is een bureau met een internationaal ontwerpteam, goede beheersing van de Engelse taal is daarom zeer gewenst.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

added on: 03-04-2018

Technisch Tekenaar/Junior Buitenruimte Ontwerper

Wij zoeken op korte termijn een ervaren technische tekenaar buitenruimte met relevante werkervaring.

Opleiding: Universiteit Wageningen / Hogeschool Larenstein / Erasmus Hogeschool / Brussel Horteco achtergrond of gelijkwaardige buitenlandse opleiding om aan projecten voor buitenruimte / parken / pleinen in Nederland en buitenland te werken.

Ervaring met projecten in uitvoering binnen Nederland is een pré. Uitgebreide ervaring met AutoCad is een vereiste, kennis van 3D software (bij voorkeur Rhino) is een pré.

West 8 is een bureau met een sterk internationaal karakter, uitstekende beheersing van de Engelse en de Nederlandse taal is dan ook een vereiste.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

added on: 03-04-2018

Landschaftsarchitekt (Deutschsprechend)

West 8 urban design & landscape architecture b.v. sucht kurzfristig einen Landschaftsarchitekten/in (Dipl.Ing Landschaftsarchitektur) zur Bearbeitung anspruchsvoller internationaler Projekte im Bereich Freiraumplanung.

Wir erwarten Grundkenntnisse in der Bearbeitung verschiedener Leistungsphasen, Detailsicherheit, überdurchschnittliche Kenntnisse AutoCad sowie Grundkenntnisse 3D.

West 8 ist ein Büro mit internationalem Charakter – die Kenntnis der englischen Sprache in Sprache und Schrift ist deshalb Grundvoraussetzung.

Bitte schicken Sie Ihren Lebenslauf und Portfolio bis zum 15. April an: Herr Christian Dobrick, c.dobrick@west8.com.

added on: 09-03-2018

Landschapsarchitect

Voor ons hoofdkantoor in de Rotterdamse haven zoeken wij een getalenteerde:

Landschapsarchitect, m/v, 40 uur per week.

Wij vragen:

  • Een afgeronde opleiding Landschapsarchitectuur.
  • Sterke ontwerpvaardigheden, of sterke technische vaardigheiden.
  • Ruime botanische en bodemkundige kennis.
  • Uitstekende beheersing van grafische ontwerp- en visualisatieprogramma's (Adobe, CAD, Rhino, 3DMAX).
  • Je bent een teamplayer die ook goed zelfstandig kan werken.
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal, in woord en geschrift.
  • Goede kennis van de Engelse taal, in woord en geschrift.

Stuur uiterlijk 25 maart 2018 je motivatie, CV en portfolio (maximaal) 4mb, naar Christian Dobrick, c.dobrick@west8.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

added on: 09-03-2018

Gepassioneerde stagiair of junior ontwerper Belgische projecten

West 8 urban design & landscape architecture b.v. is een internationaal ontwerpbureau, toonaangevend in het ontwerp van publieke ruimte, infrastructuur en stedenbouw. Op dit moment werken er 75 personen aan projecten wereldwijd.

WEST 8 is dringend op zoek naar een gepassioneerde stagiair of junior ontwerper, om mee te werken aan diverse uitdagende projecten in België.

Functie:

Als junior ontwerper of stagiair ondersteun je het ontwerpteam gedurende het volledige ontwerpproces. Je werkt mee aan inspirerende projecten, voornamelijk in België.

Wat wij verwachten:

  • Je bent student of hebt een diploma van architect, ingenieur-architect of landschapsarchitect
  • Je bent bereid om in een dynamisch team te werken dat grenzen wil verleggen
  • Je hebt een kritische werk- en ontwerphouding, bent ondernemend en werkt doelgericht
  • Je bent leergierig, en wil je kennis voortdurend vergroten
  • Je kan je ruimtelijke ideeën vlot communiceren door middel van technische tekeningen, schetsen, maquettes en 3D-modellen
  • Je kan vlot werken met grafische software: Adobe CC, CAD (bij voorkeur AutoCad), 3D (bij voorkeur Rhinoceros, 3DSmax)
  • Je bezit een goede kennis van de Belgische cultuur en context
  • Je beheerst het Nederlands en Engels, want het team van WEST 8 is internationaal, en de projecten wereldwijd. Kennis van het Frans is een meerwaarde.

Wat wij aanbieden:

WEST 8 biedt jou de mogelijkheid om te groeien in een stimulerende omgeving. Je kan rekenen op enthousiaste collega’s uit alle hoeken van de wereld. Je krijgt de kans om bij te dragen aan een breed scala aan betekenisvolle projecten, en daarbij te groeien in jouw vakgebied.

Je kan onmiddellijk starten.
Stages lopen voor een minimumperiode van 6 maanden.

added on: 08-03-2018

PR/Marketing Professional – New York

West8 New York Office has an immediate need for a PR/Marketing Professional with an architecture or landscape architecture affinity.  Contributing to our multidisciplinary team this individual will be able to work collectively with all members of the firm.  This position is based out of the West8 New York office. Candidate will report directly to the Creative Director and Principal in-charge. This is a full-time position but part-time is negotiable.


Profile Requirements:

  • Bachelor’s degree in a design related field, arts, history
  • Previous experience in the marketing & PR field
  • Previous experience in Social Media
  • Strong conceptual, graphic, and design sensibility
  • Good communication skills
  • knowledge and experience with RFP/RFQ preparations
  • knowledge and experience with business development and short term/long term strategic goals
  • Proficient in  Adobe Suite skills; Indesign, Photoshop, Illustrator, Adobe Acrobat.
  • Entrepreneurial spirit and business oriented
  • Basic knowledge of West8’s body of work
  • Flexible Working hours
  • Confidence in working in a complex and international environment
  • Good interpersonal skills and the ability to work well in a team
  • Eligibility to work in the US
  • Fluent in English, bilingual ability is an plus

 

Please submit your cover letter and résumé as single PDF file to the following email address: jobsNYC@west8.com . Please keep your PDF portfolio separately under 8mb or weblinks are also welcome to share. As a piece of advice: we appreciate simpler portfolios, showcasing related work to the profile requirements.

added on: 07-03-2018

Stagiair Grafisch Ontwerp / DTP

Ben jij een creatieveling met een groot gevoel voor grafisch ontwerp en/of DTP? En wil je werkervaring opdoen bij een internationaal ontwerpbureau? Dan zijn wij naar jou op zoek.

West 8 is een bureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur met 75 medewerkers en vestigingen in New York, Rotterdam en Brussel. Voor ons bureau in Rotterdam zoeken wij een praktisch ingestelde stagiair(e) grafisch ontwerp.

Wat ga je doen?

  • Ontwikkelen van on- en offline promotiemateriaal;
  • Ontwikkelen van gebruiksvriendelijke designtemplates voor ons communicatiemateriaal en het wegwijs maken van collega’s;
  • Verbeterpunten voor onze huisstijl en grafische ontwerpprocessen voorstellen en uitwerken;
  • Meedenken over het verbeteren en uitbreiden van onze in house-reprofaciliteiten zodat de kwaliteit van jouw ontwerpen er ook op papier vanaf spat!
  • Ondersteunen van onze communicatieafdeling bij voorkomende werkzaamheden. 

Wat we van je vragen:

  • Kennis van Windows 7 en MS Office 2007;
  • Grondige kennis van relevante software: Indesign, Illustrator, Photoshop;
  • Uitstekende beheersing van de Engelse taal, want onze klanten en collega’s komen van over de hele wereld;
  • Een flexibele instelling;
  • Interesse in ons werkveld.

Wat we je bieden:

  • Een stageplek op onze communicatieafdeling voor 4 of 5 dagen voor een periode van ongeveer drie maanden;
  • Een gezellig, jong en internationaal team van ontwerpers;
  • Elke middag een heerlijke lunch en op vrijdag een borrel op ons dakterras.

Herken jij jezelf hierin? Stuur dan een e-mail met je motivatie en C.V. naar jobs@west8.com.

added on: 06-03-2018

Internship West 8 New York

Internship

West 8 urban design & landscape architecture, established in 1987, is an international practice with offices in New York and Rotterdam. West 8 New York Inc. is seeking a full-time intern to assist in all tasks for the design team.

Candidates must be willing to commit to a 6 month minimum internship opportunity, with preference given to longer commitments.

Candidate Qualifications & Characteristics:

  • Architecture or Landscape architecture students or graduates welcomed to apply
  • Permits/Visas to work in USA full time
  • Technical capability in CAD, Rhino and Adobe Creative Suite
  • Fluent in English – written and verbal
  • Team player that is excited to collaborate, but is also self-motivated and can work independently
  • Proactive, positive attitude, and able to work under fast-paced and changing conditions

Please send your CV and portfolio as a single PDF attachment no larger than 10MB to jobsNYC@west8.com. Be sure to clearly state your name and the position to which you are applying in the subject of your email.

 

 

added on: 06-03-2018

Interns

West 8 urban design & landscape architects is continiously looking for interns for minimum period of 6 months.

In order to apply as an intern at West 8, you have to be in School or University and, where necessary, have a valid working/residence permit for the Netherlands. West 8 also requires a fluency in English.

West 8 can only accept intern for a period of at least 6 months. If you apply, we would have to know your availability. It is not possible to have an interview, without application and an invitation. As a intern you will be part of our team. You will be involved in the same work as other team members, sharing the same facilities.

added on: 06-03-2018

Nederlandstalige stagiaires stedenbouw en landschapsarchitectuur

West 8 is altijd geïnteresseerd in talentvolle en gemotiveerde Nederlandstalige stagiaires op het gebied van stedenbouw en llandschapsarchitectuur, die het West8 team willen versterken. 

De minimale periode voor de stage is 6 maanden.

West 8 heeft een internationaal ontwerpteam, met projecten in binnen- en buitenland. Daarom zoeken wij iemand die vloeiend Nederlands en Engels spreekt en schrijft.

Vereisten: leergierig, creatief, ondernemend, teamplayer,communicatief, goede computervaardigeheden en kennis van ontwerp- en tekenprogramma's.

Stuur je motivatie met portfolio en CV naar jobs@west8.com

 

added on: 06-03-2018

 

If you would like to apply to any of our jobs, please send your application to our HR manager with the following email address:

jobs [at] west8 [dot] com
jobsNYC [at] west8 [dot] com

Applications should include:

  • Portfolio of works
  • C.V., including personal data, experience and software knowledge
  • Letter of intention

West 8 has an international workforce and therefore requires a fluency in English.

Only personal replies by candidates will be considered. (Acquisitie naar aanleiding van onze vacature wordt niet op prijs gesteld.)