Country Estate New Rhijngeest
2008, Oegstgeest, The Netherlands

Country estate “ New Rhijngeest” is the geometrical centre of the new office and residential area in Oegstgeest and connects the new urban quarter in the north to the university area in the south.

The park has an “open” character as it has multiple connections to the existing road structure and therefore can be easily accessed. Regional cycle- and footpaths cross the park, allowing visitors to experience a green and lush oasis that is typical for Oegstgeest.

In the core of the park you can take a stroll at the romantic hedge garden, play at the children’s area, relax at the café and pick nick in the vast grass-land. The green oasis is surrounded by water ways that are connected to the river Oude Rijn. The nature-friendly shores attract all kinds of fish, birds, insects and unique types of plants and enrich the natural diversity of the area. The existing woods, solitary groups of trees and the remains of old park lanes are transformed into an estate-like decor for the surrounding new development.  

 

client
City of Oegstgeest, Project development New-Rhijngeest
team
Adriaan Geuze, Berthine Knaut, Christoph Elsässer, Fiona Endres, Juan Figueroa Calero, Kees Schoot, Kristin Jensen